Ovidiu și Casandra

 
     Numele meu este Ovidiu Mădaumare și am să vă povestesc acum puțin despre noi, adică despre mine și nevastă-mea, fiindcă o grămadă de răuvoitori ne vorbesc pe la toate colțurile și nu merităm asta. N-are rost să căutați în Google numele ăsta fiindcă este evident un pseudonim, orice altă persoană care poartă același nume cu ăsta, nu sunt eu. Pe nevastă-mea o cheamă Casandra Mădaușimaimare, și-a păstrat numele de fată ca să nu se supere tăticul, care, neavând urmași băieți, ar fi foarte supărat să nu i se perpetueze numele. Bineînțeles că și numele ei e tot un pseudonim, că doar n-o să-i dau numele adevărat aici ca să-l știți cu toții.
     Acum, noi suntem o familie normală, ca multe alte milioane de familii din țara asta. Casă, mașină… Copii n-avem. La ce, să ne facă probleme? Și așa avem destule. Că vine unul și altul, câte unul care-și zice ziarist și scornește tot felul de prostii cum că n-am fi avut de unde să avem bani de casă și mașină, că asta nici nu-i casă, că e palat, că mașina nu e Dacia și așa mai departe. Cât de departe poate duce mintea bolnavă a unui pârlit care vine să ne fotografieze cu un aparat de fotografiat ca vai de el. Dar ca să nu se ivească vreo confuzie și asta v-o pot declara în scris, banii nu sunt de la noi, sunt bani câștigați cinstit de socrul meu care e directorul unei întreprinderi cu răspundere limitată, adică orice face și se întâmplă rău, el e vinovat numai un piculeț, restul e vinovată soarta. Întreprinderea se numește  Avemdetoatepentrunoi srl., nu mai trebuie să spun de fiecare dată că internetul e neputincios și cu asta. E ca o societate anonimă cu capital de stat. Sigur că e de stat fiindcă toți lucrează și la stat. De aicea primește câte ceva și primarul și viceprimarul, seful de la partid, pachete la minister și așa mai departe. Că seful de la partid e văr cu socru-meu și cumnat cu seful de la celalalt partid, opoziția. Ne vedem des, la toate întâlnirile de familie că familia stă pe primul loc, mai sus decât interesele politice. Așa că ce, nu-i permis să dai câte o mica atenție copilului tău? Toți faceți așa, nu știu de ce mârâiți când primim și noi de la ai noștri?
     Nu e o viață ușoară fiindcă concurența e foarte acerbă. Egal ce mașină îți cumperi, câte    extra-uri și câți cai putere are, imediat apare altul cu una și mai și, cu două funcții în plus si trei cai mai puternică. Nu că ar fi importante, oricum nu le folosește nimeni, dar e chestie de principiu și trebuie să te lupți să fii mai ceva ca el. Socrul meu face jocul, el e cel mai mare jucător. Că ne tot zice: ce să fac cu banii, dacă vi-i dau vouă, eu n-am nimic de declarat, sunt curat ca lacrima.
     Socrul meu zice că el nu face politică și are dreptate. Dacă se înscrie în partidul unde e primarul, se supără ruda cealaltă care e șef la opoziție. Așa că, apolitic, se are bine cu amândoi. Cu toate că așa de apolitic nu e, mai degrabă e multi-politic, mai duce câte o propunere de la un sef la celalalt că ce, doar suntem neamuri și avem interese comune și ei, așa direct, n-ar vrea să vorbească unul cu celălalt. Și au și dușmani comuni: niște javre de procurori care cred că ei fac o lume nouă. N-o fac domnule dar îi stresează pe săracii oameni de nu le mai pică bine nici măcar picătura de vin din propria podgorie. Oameni răi, oameni foarte răi procurorii ăștia.
     La noi e ca la vedetele de cinema când umblă fotografii după ele. Vor să știe tot ce facem, cum ne îmbrăcăm, ce mâncăm și pe urmă ne bârfesc prin ziare și reviste și zic că suntem corupți și mincinoși și hoți. Întâi că nu ne pasă de ce zic și de ce ne-ar păsa? Ce zic vreo câteva milioane de pârliți care nu contează e treaba lor. Dacă ar zice asta vreunul dintre ai noștri ar fi altceva dar care dintre ai noștri ar zice așa ceva? Tor urlă ziarele că suntem tot comuniști. Nu domnule. Bunicul a fost, poate tata, dar eu? Pai eu am studiat în Franța, Casandra în Germania și are doctorat la Chișinău, ce comunist dom’le? Eu sunt capitalist sadea, mai capitalist decât aia din America.
     Uite că acum mă și aprind când mă gândesc la asta, mă enervez. Nu mai ai liniște și pace nici o clipă. Niște putori care în loc să lucreze ies să demonstreze împotriva noastră. Că de aia se duce economia pe râpă, că în loc să lucreze, stau pe frig și ne înjură. Cică câteva sute de mii. Ce, i-a numărat careva? Ei, o mână de oameni acolo să încurce circulația.
   
*** Inapoi la cuprins

politica

Ovidiu si Casandra

proza scurta

 

Link la revista Confluențe Literare

Mail: mica-mea-literatura@gmx.de

Facebook:  Mica mea literatura

 

proza scurta   proza scurta  proza scurta  proza scurta  proza scurta  . . .